teisipäev, 5. aprill 2016

Masdevalliad

Masdevalliatega mul varasemalt suhted kui sellised puuduvad. Nende puhul on huvitav paradoks - mulle meeldivad väga nende õied, aga taimed ise eriliselt mitte. Kuna nad on ka suhteliselt kapriisitaride kuulsusega, siis pidasin targemaks lähemast tutvusest hoiduda. Aga ära iial ütle "iial", nagu öeldakse. Ja palun väga, masdevalliad on kohal. Iseasi, kauaks neid muidugi jätkub, aga vähemasti üritame. Mõlemad on valgeõielised.
Kõigepealt saabus eelmisel nädalal jupike suurema taime küljest, täpsemalt Masdevallia coccinea alba. Tema kasvab hetkel samblas ja otsustasingi ta esialgu nõnda jätta.
Teise tassisin ise vabatahtlikult Jardinist koju, sest leidsin allahinnatud taimede letist üksiku isendi sildiga Masdevallia tovarensis. Tema otsustasin ümber istutada ja vana sambla eemaldamisel osutusid juured üsna jardinilikeks nagu võiski oodata. Otsesõnu öelduna juured siis stardikomplekti enam ei kuulnud. Torkasin ta Substrali segusse ja vaatan, mis juhtuma hakkab.
Kuna tegemist on jahedalembeliste liikidega ja minu kõige jahedamal aknalaual on hetkel +26C, siis erilisi lootusi ma hellitada ei julge. Samas jällegi - kui ei katseta, ega siis ei saagi teada.

Vasakul pisem Masdevallia coccinea alba ja paremal suurem Masdevallia tovarensis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar