laupäev, 9. aprill 2016

Paphiopedilumid - kevadine ümberistutamine

Mõned Paphiopedilumid said ümber kolitud ja teen selle kohta mõned märkmed, et oleks vajadusel info olemas.

Paphiopedilum Leeanum - vanemad võrsed kolletusid ja tahtsin need eemaldada. Selle käigus lõhkusin kamba laiali, ühele poole jäi kaks värset ja teisele üks. Juured olid täiesti kobedad. Vanad kolletanud võrsed läksid utiliseerimisele, uued istutasin kokku samasse 12 cm potti.

Paphiopedilum ameerika hübriid/King Arthur? - istutamise põhjuseks taevasse ronivad uued võrsed, kel juuri pole ja substraadini ka pikk maa neid kasvatada. Olin seda istutamist pidevalt edasi lükanud, kuna pott oli juuri täis ja tundus, et väga kiire justkui pole. Nojah, pott oli juuri täis küll, aga kõik need juured olid vana ja juba hävinud võrsejäänuse küljes, uute taimedega ühendas seda vaid jupike risoomi. Murphy seadusele omaselt murdus see risoom õigel hetkel pooleks ja nõnda juhtuski, et ühte kätte jäi mulle kena roheline, ent täiesti juuretu lehemass ning teise kätte potitäis juuri. Potti polnud sellist enam mõtet panna, seega asustasin ta hetkel plasttopsi ja samblasse. Ausalt öeldes kipub neid juuretuid hetkel juba sündsusetult palju kogunema.

Paphiopedilum niveum 'Snow Prince' x micranthum - tema juured olid täiesti eeskujulikud, aga tahtsin talle uue substraadi panna ja eemaldada penoplastitükid, mis alguses said sinna drenaažiks jäetud. Pott kippus liiga kiiresti lihtsalt läbi kuivama. Tema sai seekord suurema poti, eemaldasin ka ühe vanema kolletuva võrsejäänuse.

Paphiopedilum venustum - on väga eeskujulikult juurte kasvatamisega tegelenud. Sai preemiaks suurema poti.

Paphiopedilum Black Jack - juured täiesti kenad. Vana pott oli väike, sai nüüd suurema.

Paphiopedilum Maudia 'Femma' - samuti juured väga kenad ja tema tundub üldse väga vohava iseloomuga olevat, uusi võrseid muudkui lisandub. Sai samuti numbri võrra suurema poti.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar